29 Ağustos 2015 Cumartesi

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

30AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ulusal bayramı hepimize kutlu olsun...ATAM'IZIN başkomutanlığında  kazanılan  büyük taarruzu anmak için kutlanan  bu bayram da acılar yaşadığımız şu günlerde içimiz buruk :( bu olumsuzlukları hepberaber birlik ve kardeşlik içinde atlatmamız tek temennim .


ünlülerimiz marşımızı harika bir şekilde yorumlamışlar dinlemeden geçmeyin derim. 

                                BÜYÜK TAARRUZ

Dağlarda tek
tek
ateşler yanıyordu.
Ve yıldızlar öyle ışıltılı öyle ferahtılar ki
sayak kalpaklı adam
nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
güzel, rahat günlere inanıyordu
ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında,
birden bire beş adım sağında onu gördü.
Paşalar onun arkasındaydılar.
O, saati sordu.
Paşalar `üç' dediler.
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun kenarına kadar,
eğildi durdu.
Bıraksalar
ince uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlayacaktı.
NAZIM HİKMET

HAVLUDAN ALTARNATİF ÇALIŞMALAR (NETTEN)

 Nette sörf yaparken değişik ,kolay ve kullanışlı ,  havludan dikilmiş çalışmalara rastladım benim çok hoşuma gitti hepimize fikir olur diye sizlere sunuyorm.
 2tane deniz havlusunu birleştirip diğerine yastık geçecek şakilde ikiye katlayıp dikilmiş güzel bir fikir değilmi o kadar şık havlular varki onlardan yapılınca süperr bir şey olur

hele buna bayıldım müthiş kullanışlı evişi bittikten sonra at makinaya yıka başka çalışmaları görmek isterseniz buraya vee  buraya bakabilirsiniz ...birbirimizi sevelim , sevilelim, paylaşalım:))

28 Ağustos 2015 Cuma

TURKUAZ BONCUKTAN VE İĞNE OYASINDAN KOLYELERİM

 Yıllar önce gittiğim takı kursunda öğrendiğim takı tekniğinden birçok çalışmalar yaptım .içlerinden en çok sevdiğim ve çok kullandığım bu takımın resmi arşivimde duruyormuş hemen bloğumda sunmak istedim .
boncukları kedi gözü denilen cam boncuk , gümüş rengi aparatlar ise kararmayan  cinsten metaller .yüzsüğümü ise kristal  boncuktan misina örme tekniği ile yaptım .
Bu modeli kendim tasarladım bir yakınımın kullanmadığı yazmasının kenarındaki oyayı itina ile söküp bakır zincir ve yuvarlak  cam boncukla dizayn ettim .
bakmayın soluk gibi göründüğüne öyle güzel renk tonu varki her giysiye hemen hemen yakışıyor.
arada eskiden yaptığım çalışmalarımı derleyip  sunacağım ....
sevgiyle kalınız ...

27 Ağustos 2015 Perşembe

ÇİÇEKLİ KETEN KOT KUMAŞ

 Bir kaç gün önce çiçekli keten kot kumaştan yeni elbise biçtim keten kot diye yazdım çünkü kumaşçı böyle söyledi
keserken fazla pay vermişim birleştirmeden hemen incelttim sonrasında  birde onları düzeltmek zaman alıyor.
kalıp burdaki elbisemin ..o postumda  ben kalıbımı buldum hem kolay hem duruşu güzell  çeşitli kumaşlardan dikeceğim demiştim ...işte ikincisi yolda bittiğinde bakalım aynı güzelliği yakalayabilecekmiyim.
Kumaşımı kesmeden resimlemeyi unutmuşum belki merak eden olur diye küçük bir parçasını sunuyorum. 2m. 10lira vererek çok beğenerek aldım  ...hadi bana kolay gelsin :))bitirdiğimde yayınlarım...

BLOG KARDEŞLİĞİ

Selam sevgili dostlar
blog dünyasında yeniyim bu zamana kadar çeşitli hobilerlerle uğraştım en son ise dikişe gönül verdim çokda sevdim ...meğer ne güzell bir şeymiş insanın kendisine giysiler dikmesi ve onu gururla kendim diktim diyebilmek :) biraz tekniğini bildikten sonrada başladım nette usta dikişcilerin paylaşımlarını araştırmaya aman allahım ne becerikli hanımlar var hepsinin emekleri son derece mükemmel aynı hazır gibi kıyafetler sunmuşlar , tabii şimdi dahada bir çoştum her pazara gittiğimde bir sürü kumaş alıyorum bilmem bu açgözlülükmü  nasıl ne ara bunları dikeceğim acaba :)  sağlığım el verdikçe çok şey dikmek istiyorum (yapabildiğim kadar) inşallah ..

Her blogcudan da birşeyler öğreniyorum herbirine sonsuz teşekkürler ...net araştırmalrımda tetyana hanımın sayfasında http://edikis.com/blog/?page_id=2797  blog kardeşliği paylaşımını gördüm hemen katıldım ordaki  blogcuların çoğunu izlemeye aldım ve sayfalarına uğruyorum daha ziyaret edemediklerimde var  zaman buldukça hepsiyle tanışacağım ..

 Dikiş blog sahipleri çok candan , sevecen hepsinin yolu açık olsun...

Dikişe yeni gönül veren bir blogcudan selam ve sevgiler boll dikişli günlerimiz olsun  :)

25 Ağustos 2015 Salı

ŞİRİN İLÇE DEVREK , GEZİSİ


 Uzun zamandır gidip görmediğim babamın doğup büyüdüğü yer  DEVREK ilçesinin köyüne   oğlumla bir haftasonu kaçamağı yapalım dedik. iyikide gitmişiz öyle çok özlemişimki küçük bir yer fakat insan resmen huzur buluyor stres atıyor.

 bir çoğunuz belki biliyordur DEVREK el yapımı BASTONLARIYLA ünlüdür.herbiri nakış gibi işlenmiş olup mutlaka hemen hemen her evde bulunur.

 eğer yolunuz düşerse doğal pekmezden yapılan çıtır SİMİTİNDEN tadmanızı tavsiye ederim .yukarıdaki resimler netten görüntüler artık beni biliyorsunuz resim özürlüsüyüm :D  güzel resimler çektim fakat ancak aşağıdaki görüntüler kayda değer oldu :))

 yeşilliğin bakire kaldığı köyümüz ve en tepeye çıkıp ordan görüntüledim, resimde  bilmem anlaşılıyormu DEVREK çayı karayolunun tam kenarında olup köyümüzden çok güzel görünüyor
istemeden de olsa artık dönme zamanı oto gara yakın gezi yolunda oğlumla  bir tur atarak yeşilliklerle dolu bu güzel ŞİRİN İLÇEDEN ayrıldık . sevgiyle kalın dostlar

18 Ağustos 2015 Salı

KAZAYAĞI DESENLİ KUMAŞTAN ELBİSE

 İyi akşamlar ...kışın gittiğim kursta diktiğim kazayağı desenli kumaştan oldukça artınca evde kendimce elbisede dikmiştim ..yine kolay bir kesim ,ne pens var ne başka bir detay bu kalıp burdanın bir modelinden ama hangi sayıydı hatırlamyorum hatta ikili bir kombindi  ben iç kısmındaki jarseden dikilmiş olanını uygulamıştım. resimde elimi kamufle yaptım nedeni kronik rahatsızlığım  romatoidartritten dolayı dönem dönem oluşan şişler ..
 ne bereketli kumaşmışki yine bir elbise ve ceket çıkacak kadar elimde kaldı kardeşimde beğenince onada bir tane daha diktim ikinciyide bitirince  yayınlamaya karar verdim...sanırım ben dikimi kolay bir kalıp buldum artık :))desenli kumaştan düz kumaştan çizgili aklınıza gelebilecek bütün kumaşlara bu kalıbı uygulayabilirim hani derler ya " deli kız örnek bulmuş çeyizini ondan düzmüş" tamda bu moddayım :D
değerli bloggerler hepinize  selam ve sevgilerimle ...

17 Ağustos 2015 Pazartesi

KOT ELBİSE

 Merhabalar kot elbise olarak ikinci denemem kumaşının likralı oluşu kullanımda çok rahat bir elbise olarak dolabımda yer aldı.
 maalesef yine  resimlerimin hepsi flu :( boy olarak başka resim olmadığından yayınlamak zorunda kaldım ....daha iyileri olacak inşallah :)
 sarı ip kullanarak çift dikişle daha bir  spor bir görüntüsü olsun istedim ama  ne yazıkki makinamın çift iğne aralığı çok ince hiç belli olmadı , tuhafiyecilerde daha geniş aralıklı olanı  aradım yok makine tamircilerinde aradım yine yok bu şekilde olmaya mahkum bir kot elbise diktim
                                               
       fularımıda çok önceden yazmadan yapmıştım ..bir bütün yazmayı üçgen katlayıp ikiye ayırdım kenarlarına iğne ile incecik kıvırdım  ve çeşitli tahta boncuklarla uçlarını süsledim

  
buda kesim aşaması basit bir kalıptı kol oyuntusunu düşük olarak ayarladım vee becerdim:))) kendi kendime yaşasın dedim :)))) yaka ve kol yerini pervazla çevirdim,göğüste pensler var , etek kısmınada 4cm. pay vererek makine çektim .
ilk diktiğim kot elbisede 4tane cep uygulamıştım bunda ise tek yakada yaptım bu şekilde dıy çalışayım dedim sonradan vazgeçtim ..(elbisemin ütüsüz hali resimde pek de hoş görünmemişş)
inşallah elbisem olmuştur daha çokk fırın ekmek yemem lazım sevgiyle kalın dostlar ..

15 Ağustos 2015 Cumartesi

NAZAN ÖNCEL VE HARİKA BİR KLİP

Herkese güzell bir hafta sonu diliyorum
hayranı olduğum NAZAN ÖNCEL in  yeni klibi ile bugünkü postumu yayınlıyorum ...kendine özel şarkıları ve yıllardır eskimeyen yüzü  ile sevdiğim sanatçılardan-  klibinde giydiği elbise mükemmel deseni , modeli tamm benlik :)
filimde  hayvan dostlarımızıda  yer vermesine bayıldım müthiş nostalji kokan görüntüler yani sıradışı ...evet NAZAN ÖNCEL  birkez daha kalbimi kazandı inşallah sizlerde beğenirsiniz :) sevgiyle kalınız ...

13 Ağustos 2015 Perşembe

ULYANA -SERGEENKO- TASARIM

 Fit vücuduyla tasarımda çok farklı bir stili olan bu zarif modacıyı dikişe adım attığım günden beri takibe aldım uzun elbise modellerine  bayılıyorum , bana  daha bir rahat daha bir güzell geliyor
 helede uçuş uçuş ince kumaşlardan olanlar daha bir başka ...

 inşallah dikişte ilerlersem mutlaka ULYANA SERGEENKO nun modellerinden yukarıdaki tasarımlarını denemek istiyorum tabii birçoğunuz bunları dikmek kolay der gibi ama malesef öyle değil ya da bana göre değil :)) daha önceki deneyimlerden bildiğim   herşeyi daha çok uyguladıktan sonra başarı geliyor :)

 yukarıdaki modele yakın elimde kalıbım var jakarlı bir kumaş bulduğumda kesinlikle dikmek istiyorum..
aksesuarlarıda çok ilginç ...pabuçlarda kullandığı ponponlar  bir başka şıklık ,

vee ULYANA-SERGEENKO farkını gözlüğede bu şekilde yansıtmış .sizde merak ederseniz
 instagram https://instagram.com/ulyana_sergeenko_moscow/  
 facebook https://www.facebook.com/ulyanasergeenko?fref=ts

10 Ağustos 2015 Pazartesi

KUMAŞIN HER İKİ TARAFINI KULLANARAK ELBİSE VE BLUZ

 Pazardan oldukça uyguna aldığım (4 lira yani metresi 2liraydı) kumaşın her iki tarafıda kullanabilecek bir cinstendi nasıl yapabilirim diye düşündüm ve BURDA dergisinin  90yıllarına ait bir kitabında bulduğum düşük kollu bir elbise kalıbını  kendimce kol evini , yakasını  bu şekilde uyguladım
 kumaşım POPLİN ve çok serin , bu sıcak havalarda çok işime yaradı :)
 yaka ve kol detayı bu resimde daha iyi anlaşılıyor ...üzerimde resimlemeyi çok isterdim ama burası çok sıcak ve nemli benim için eziyet olacaktı umarım buşekilde de beğenilir hem benim mazeretim var daha çırak bir dikiş severim ;) yüklediğim fotolarda idarelik çevreye verdiğim zarardan dolayı herkesten özür dilerim :))
artan kumaşıda eski t-shırt ten pratik kestim  bu sefer  kumaşın tersini kullandım...bu şekilde kesmeyi  bir blog arkadaşın paylaşımından fikir alarak denedim ama kimdi adını unuttum ne olur kusuruma bakmasın inşallah kumaşın ön yüzünü kullanarak diktiğim elbise gibi bluzumda iyi olur ,
henüz bitmedi sonuç nasıl olacak bakalım..

sizlere kullandığım organik ürün tanıtmak istiyorum

 türkiyede ilk ve tek fosfatsız temizlik ürünleri üreticisi ERSAĞDIR.
Türkiyedeki en organik ve bunu sertifakalarıyla ispatlamış bir markadır üstelik türk malı daha ne olsun neden ülkemiz kazanmasın ben yerli malını fazlasıyla önemsiyorum evimde temizlik ve kozmatik adına kesinlikle başka marka yok sizlerede tavsiye ederim kullandığınızda pişman olmayacaksınız
 yukarıdki resimde  kozmatik olanları  görüyorsunuz herbiri süper üstelik doğal
doğum lekeleri ,,siyah noktalar ve kırışıklar için çözüm bu ikilide 2yıla yakındır kullanıyorum  kesinlikle kimyasal içermiyor..

Ersağ güneş kremi diğer markalara karşı tek başına lider ayrıca argan yağlı kremle birlikte kullanıldığında fondöten etkisi gösteriyor cildi parlatmayan yağlı bir görüntü oluşturmayan özelliği var
ERSAĞ bir çevre dostudur ambalajları doğada çözünürlük özelliğine sahiptir
%94 doğal %6 zararsız kimyasallardan oluşmaltadır bu zararsız kimyasallarda limon tuzunda olduğu gibidir yani % 100 diyebileceğim şekilde  organik ürünlerdir ... daha detaylı öğrenmek isterseniz facebook sayfama beklerim ..
https://www.facebook.com/groups/1447321718874480/

6 Ağustos 2015 Perşembe

Psikolog Doğan Cüceloğlu

psikolg DOĞAN CÜCELOĞLU kendine has uslübu ile anlattığı deneyimlerini hayata bakış açısı gülen yüzü pozitif enerjisi beni her zaman hayran bırakmıştır görsel basında ne zaman denk gelsem asla bıkmadan saatlerce dinleyebilirim
şimdi sizlere yayınladığı bir konuyu paylaşmak istiyorum inşallah sıkılmadan okursunuz

önce hayatında bir kesit....
Doğɑn Cüceloğlu, kırktɑn fɑzlɑ bilimsel mɑkɑlesi yɑyınlɑnɑn bir psikolog ve çeşitli topluluklɑrɑ bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunɑn bir iletişim psikolojisi uzmɑnıdır. Çok sɑyıdɑki kişisel gelişim kitɑbı ile Türk insɑnının düşünce, duygu ve dɑvrɑnışlɑrını inceler
Kaynak: http://www.sozkimin.com/a/1151-dogan-cuceloglu-kimdir-sozleri-ve-hayati.html#ixzz3i4wyh1Wd

......................................................................................................................................................
Doğan Cüceloğlu http://dogancuceloglu.net/

ÖNCE FARKINA VARACAKSIN!!

Değişim zor. Kendimizin değiştirmek istediğimiz yönlerimizi biliyoruz, ama değiştirmekte zorlanıyoruz. Eşimizin değiştirmesini istediğimiz yönleri var; söylüyoruz, ama istese de değiştiremiyor.
Tek bir insan için değişim bu kadar zor ise, bir toplum için ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsiniz.
Muhtemelen çok tuhafınıza gidecek, belki de bana yakıştıramayacaksınız, ama bu düşüncelere nereden geldiğimi söylemeden edemeyeceğim.
Her ABD’ye gelişimde tuvaletlerinde neden taharet musluğu olmadığını düşünürüm. Bence Türkiye’de bizim tuvaletlerimizdeki taharet musluklarının pratik kullanılışları tartışmaya yer bırakmayacak kadar temizlik ve sağlık yönünden açık seçik ortada. Amerika’da tuvaletlerinde taharet musluğu yok; ve bu konuyu ne konuşuyorlar ne de bir değişiklik yapma niyetindeler. İsteseler, ellerindeki teknoloji ile bu konuyu hemen çözebilirler. Ama dediğim gibi, değişim kolay değil!
1- Önce farkına varacaksın. (Ben bu konuyu Amerikalı arkadaşlarımla konuşmaktan utanıyorum; biraz mahrem, biraz pis bir konu smile ifade simgesi )
2- Sonra üstüne düşünüp, bir seçim yapacaksın; kendine bir hedef koyacaksın.
3- Sonra bu hedefe ulaşmak için bilgi edineceksin.
4- Sonra bu bilgiyi davranışa dökeceksin; ısrarla takip edip, uygulayacaksın.
Etrafta kimse yapmıyorsa, sen bu konuda dikkati çekmek istemezsin. Bırak canım, nasıl olsa her gün duş alıyorum, der geçersin.
İlk defa 1964’te ABD’ye geldiğimde şişe suyu ve yoğurt bilmiyorlar gibi bir şeydi; 2015’te çok çeşitli yoğurt markaları var, büyük bir sanayi olmuş. Aynı şey, damacana ve şişe suyu için de geçerli.
Toplumda neler, ne zaman, nasıl değişiyor? Ve neler değişmeye direniyor? Üzerinde durulması gereken önemli iki konu. Özellikle yönünü batıya dönmüş bir ülke olarak Türk toplumunu ilgilendiren iki konu!
Örneğin kulaktan dolma, bireysel kanılarla değil, verilerle, araştırma sonuçlarıyla olayları değerlendirmek!
Örneğin hemen öfkelenip, yargılayıp, ötekileştirme yerine, empati ile karşıdakinin bakış açısını değerlendirmek.
Değişimin sosyolojik, psikolojik, ekonomik ve kültürel boyutlarını ve dinamiklerini özellikle Türk akademisyenlerimizin, devlet adamlarımızın, eğitimcilerimizin, din adamlarımızın ve yöneticilerimizin iyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Üniversitelerimizin değişim konularını araştıran enstitülerin kurulmasını ve araştırma bulgularının yayınlanmasını önemsiyorum.
Kendini değiştirme bilincini canlı tutan, zahmetine katlanan, çaba veren, düşünen, hedef koyan, bilgi edip öğrenen, azimle uygulayan okurlarıma selam olsun. Onları geleceğin gizli mimarları olarak görüyorum.
Doğan Cüceloülu (08.04.2015)

4 Ağustos 2015 Salı

2015 sonbahar-kış modası

bugün dolaplarımı karıştırırken yarım kalmış tavşan tüyünden örgü ceketime rastladım amanda ben onu unutmuştum daha iyi olduğumda bunu bitirmeliyim diye düşündüm ve ardından  merakla google amcaya sonbahar kış trendlerini sordum :) yukarıda paylaştığım görüntünün sayfasına ulaştım sizlerede sunayım http://pimood.com/2014-2015-sonbaharkis-bayan-modasi/
galiba ben örgüden hiçç vazgeçemeyeceğim kendimi zorlmadan birşeyler öresim var :) öylede çok kafamda tasarladığım projelerim varki sormayın ,inşallah nasip diyeyim ,hem  bellimi olur belkide benim için ilk olacak  sizlerle bir etkinlik başlatırım....

gönülden sevmek

çokk sıcak bir günden merhabalar ...
bugünkü postum sevgi üzerine,  bu aralar facebookta arkadaşlarımın sıkça paylaştıkları bu görsel bana sevginin önemini bir kez daha hatılattı  ve yaşadığımız günlerin asla geri dönüşümü yok eğer böyle bir imkanımız olsaydı sanırım hayatımızdaki  bazı olumsuz insanlardan  uzak kalırdık   evett dediğinizi duyar gibiyim :) o halde buna şansımız olmadığına göre , onlar hep etrafımızda olacaklarsa , o zaman sevginin gücü ile  birlikteliklerimizi pozitif yapabiliriz o herşeyin başı ve ilacı kücücük kalbimizde taşıdığımız bu özelliğin  çözemeyeceği bir konu yok gibi bu yüzden hepimizin karşısına gönülden seven art niyetsiz alçakgönüllü insanların çıkması tek temennim ....sevgiyle kalınız.

2 Ağustos 2015 Pazar

her yerde kullanılabilir ajur açıklama

sanırım uzun zamandır örgüye ara verince bir özlem  oluyor üstelik blog arkadaşımda başladığı  örgüyü yayınlayınca bu sevdam gündeme geldi... uzun zamandır yapamıyor  olsamda en azından birilerine faydası olur diye zulamda olan çalışmalarımı yayınlamaya karar verdim , bu ajur örneği her modele müthiş yakışıyor  deneyin görün derim ;)....nelermi örebilirsiniz = kaşkol, yelek ,bluz yada hırkanın etek kısmına ,bere ve şal benim aklıma gelenler bunlar eminim hamarat hanımlar daha birçok yerde kullanırlar  .... gelelim açıklamasına dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım ...

25 ilmek başla birkaç sıra lastik ör  
1= 2haroşa düz dola 3düz 3kes 3düz dola düz 2haroşa   
3=2haroşa 2düz dola 2düz 3kes 2düz dola 3düz dola 2düz 3kes 2düz dola 2düz 2haroşa  
5=2haroşa 3düz dola düz 3kes düz 5düz dola düz 3kes düz dola 3düz 2haroşa  
7=2haroşa 4düz dola 3kes dola 7düz dola 3kes dola 4düz 2haroşa  
9=2haroşa ters dola 3düz 3kes 3düz dola ters dola 3düz 3kes 3düz dola ters 2haroşa  
11=2haroşa ters düz dola 2düz 3kes 2düz dola düz ters düz dola 2düz 3kes 2düz dola düz ters 2haroşa    
13=2haroşa ters 2düz dola düz 3kes düz dola 2düz ters 2düz dola düz 3kes düz dola 2düz ters 2haroşa   
15=2haroşa ters 3düz dola 3kes dola 3düz ters 3düz dola 3kes dola 3düz ters 2haroşa    

17=2haroşa ters 3düz dola 3kes dola 3düz ters 3düz dola 3kes dola 3düz ters 2haroşa   
...........17. sıra örgü boyunca tekrar edilir.......işte bu kadar kolay....HAYAT PAYLAŞINCA GÜZELL:)

örgülere devammm...


 öreli uzun zaman olmuştu hatta  sahibide epeydir kullanmakta o kadar niyet ettim bir tanede kendime öreyim diye nasip olmadı çok zevkli ve kullanışlı ,bir okadarda kolay ... model batik iple örüldüğü gibi düz renklede şık oluyor. örgü severlere  tavsiye ederim :)

AÇIKLAMA= 
4,5 no şiş 
ip alize angora gold batik 
12 ilmek başla (bu ilmeklerin 10 tanesi volan yeri 2 tanesi arttırılan geniş yer olacak) 
1.sıra bir sıra düz ör 
2.sıra 5 ilmek ör geri dön 
3.sıra 10 ilmek ör geri dön 
4.sıra 10 ilmek sol şişteki ilmeğin dibinde gizli artiırma yap diğerinide ör ve arkaya geç 
arkayı ör ve ön yüze gel ....hep haroşa örgü olacak 
önde 5 ilmeği ör ve geri dön 
10 ilmek ör geri dön 
tekrar 10 ilmek ör ve gelen ilmeğin dibinden gizli arttırma yap 
bu sıraları ilmek sayısı 136 olana dek devam et 
136 ilmekten sonra arttırılan yeri eksiltmeye başlayarak 12 ilmek kalana dek devam et , 12 ilmeği kapat ve bitir....HAYAT PAYLAŞINCA GÜZELL :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...