28 Ekim 2015 Çarşamba

CUMHURİYETİMİZİN 92. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!


Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

25 Ekim 2015 Pazar

BURDA 2015 EYLÜL SAYISINDAN BİR MODEL

Burda Eylül sayısıdan rahatlığını tarif edemeyeceğim bir elbise .Dikimi kolay ,kumaşı serin mi serin tutan bir özelliğe sahip bu modeli hiçç prova çıkmadan bitirdim .Kmaşımın cinsi keten. Yeni dikmedim ama giyipte resimliyeyim dedim o da olmayınca yayınlamaya karar verdim .üff yine resimler flu evet göz zevkini bozuyor ama ne olur idare edin :(


Kalıp  BURDA 2015 /09 EYLÜL 110.MODEL ....38 BEDEN
Ben modeli değiştirdim orjinaline sadık kalmadım .Değişiklikler ise=yakayı bütün ,kol ve etek kısmında volan yok ,cepte uygulamadım , boyunuda uzattım ortaya basit bir kesim çıktı birebir aynısını yapamayacak bir çizim değildi ama ben uğraşmak istemedim.
Güzel günlerde buluşmak dileğiyle sevgiyle kalınız.

23 Ekim 2015 Cuma

PRATİK DİKTİĞİM PENYE BLUZ

Haftanın son günü ve aşurenin ilk gününden herkese merhaba  , aşure ayımız mübarek olsun bu gün 10 kişiye selam vermek hasta ziyaretinde bulunmak 100 ihlas okumak çok sevap en önemlisi oruçlu geçirmenin fazileti çok büyük .
İlk kez teyel almadan  diktiğim salaş penye bluzumla karşınızdayım .Nasılda kolay oluyormuş çabuk bitiyormuş pek hoşuma gitti ama detaylı kalıplarda cesaret edip yine denermiyim bilmiyorum.

Yakasına pervaz uygulamadım kumaşım likralı olduğu için içe kıvırıp makine dikişi yaptım.

Modelim bu ben kol altından etek kısmına kadar evaze  çizip öyle biçtim yani artık kendimce orijinal modele bir şeyler katabiliyorum bunu da usta dikişçilerin bloglarından öğrenerek yaptım  öğretici yayınlarınız için hepinize sonsuz teşekkürler iyiki varsınız.



Son karemide yılın 12 ayında çiçek açan şımarık , çirkinmi çirkin :)) bir çiçeğimle sonlandırıyorum .
Hayat Paylaşınca Sevince Güzell ...Başka yayında görüşmek üzere.

19 Ekim 2015 Pazartesi

BURDA STYLE 2015 ARALIK SAYISI

 Daha kasım sayısını almadan BURDA STYLE 2015 ARALIK SAYISI ön izlemesi nette yayınlandı.Tamda dikebileceğim modellerden oluşan bir dergi.  











Bu sayı tam anlamıyla süperrr !  derginin yayınladığı modellerden seçtiklerimi sundum eminim sizlerde beğeneceksiniz hele de benim gibi kolay kalıp arayanlar için ideal modellerle dolu.
Bu arada her gün biraz biraz uğraşıp diktiğim giysilerim var inşallah en kısa zamanda hazırlayıp yükleyeceğim ..Sevgi ve Barışla kalın güzel vatanımız için dualarınızı eksik etmeyin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...