24 Kasım 2015 Salı

BURDA PRATİK DİKİŞ DEGİSİNDEN DİKTİĞİM ...SAKS MAVİSİ ELBİSE

 Burda Pratik Dikiş Dergisi ni ilk kez aldım bu  kadar rahat bu kadar kolay kalıp sunmalarını takdir ettim iyiki almışım herkesede tükenmeden tavsiye ederim .
 Diktiğim bu elbisenin kumaşını daha önceki yayınımda göstermiştim ne dikebilirim diye düşünürken yine elbise olmasından vazgeçemedim :) hatta sevgili Hatice Yazıcı bluz olmasını ve  modeli hakkında fikir vermişti sağolsun , onun dediğinden de kalıp bulduğum an dikeceğim :)

 Resimler oğlumun objektifinden duruş bozukluğundan elbisenin arkası pot durmuş aslında öyle değil  dikerseniz içiniz rahat olsun :)
   Altta resimlediğim modelden yola çıkarak en sondaki  modelin kalıbını uygulayıp sadece  yaka detayını değiştirdim bu sene yakalar oldukça kapalı ve boyu 90cm.di ben 10cm. uzattım.

Sanırım artık dikişte epey yol kattetdim diye düşünüyorum ama buna usta dikişçilerin onay vermesi benim için daha önemli :)
Soğuklarda sıcacık giyebileceğim örgü baskılı elbisem görücüye çıktı yorumlarınızı dört gözle beklemekteyim .Hepinize sonsuz sevgiler .
Hayat Paylaşınca Güzellll :))

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Türkiye'de her yıl  24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Bu, 1981 yılında başlamış bir uygulamadır.

24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşmişti.

    BU ŞİİR BÜTÜN ÖĞRETMENLERE İTHAFEN .

Başöğretmen Atatürk



Kara tahta başında
Başöğretmen Atatürk
Süzülen gözyaşımda
Başöğretmen Atatürk

Düşmanlar gelir dize
Gece çıkar gündüze
Kılavuzdur o bize
Başöğretmen Atatürk

Yokuşları düz eder
Yarınlardan söz eder
Geceyi gündüz eder
Başöğretmen Atatürk

Elsizlere el olur
Dilsizlere dil olur
Has bahçede gül olur
Başöğretmen Atatürk

Okşarken saçımızı 
Isıtır içimizi
Doyurur açımızı
Başöğretmen Atatürk

Bilgisizliği yerer
Kalplerden sevgi derer
Bilgilerden taç örer
Başöğretmen Atatürk

Işık saçar geceye
Hayat katar heceye
İlham verir niceye
Başöğretmen Atatürk

Zihni arıdır aydan 
Oku fırlatır yaydan
Haber verir uzaydan
Başöğretmen Atatürk

Sanma uyur toprakta 
Her gün doğar şafakta
Gölgelenir bayrakta
Başöğretmen Atatürk

M.NİHAT MALKOÇ

22 Kasım 2015 Pazar

YİNE YENİDEN KIZIMA ETEK ...

 Güzel bir pazar günü dileyerek nerdeyse 1hfta olup yayınlayamadığım  kızıma diktiğim kot kumaştan eteği bugüne nasipmiş diyerek yayınlıyorum ...daha önce BURDA  sunduğum modelin aynısı.
 Sanırım bu kalıbı oldukça kullanacağım hem kolay hem fermuarsız hem kemersiz ohh miss gibi kolay ....bir kaç güne kendimede bir tane dikmeyi düşünüyorum.
 Kumaş oldukça likralı bu yüzden giyimi çok rahat.Deseni ağaç baskılı  olduğu bellimi bilmiyorum ,kızım çok beğenmişti henüz eline ulaşmadı  eminim çok beğenecek..
Bu minnağı sokakta bulup sahiplendim boncuk gibi bakan gözleri beni benden aldı nerdeyse 3hafta oldu resimdeki görüntüsünden epeyy büyüdü bir oyuncu ki sormayın ama hala bir ismi yok renginin beyaz olmasından pamuk diyemiyorum çünkü diğer kedimin adı  ben lokum olsun dedim  ama oğlum beğenmiyor  isim annesi olmak isterseniz  önerilerinizi merakla bekliyorum .
Sevgiyle kalınız mutluluk sağlık sizlerle olsun.....

20 Kasım 2015 Cuma

YENİ DİKTİĞİM ELBİSEM NURAY HOCAM İÇİN :)

 Haftanın son iş günü , yarın hepinize güzel haftasonları olsun.Nuray hocamın hatrına elbisemi komşumdan rica edip üzerimde görüntüledim inşallah canım hocamın beklediği gibidir :)  eminim bir beden küçük olmalıydı diyenler olabilir bu böyle olsun yazda rahat rahat giyerim efil efil :))ikinciyi dikmek nasip olursa 36 beden çalışacağım..unutmayın CREZION MODELLERİ kesinlikle bir beden küçük olmalı..
 Sıra alttaki kumaşlarda :)
 Pazardan aldığım bu kumaş 5 lira  ön yüzü kalın penye  görüntüsünde  iç kısmı ise yünlü .
Bu kumaşta jarse ama oldukça kalın düz yerinin dokusu örgü formunda çok beğendim rengi aslında saks mavisi ama biliyorsunuz benim blog problemli :)) alttaki  kalpli kumaş ise ince polar pijama takımı olacak..
Sağlıkla boll dikişli günlerimiz olsunn.

19 Kasım 2015 Perşembe

CREAZION ELİŞİ DERGİSİNDEN ELBİSE DİKTİM

 Merhabalar ,  CREZIONdergisindeki  106 nolu  elbiseyi  uzun zamandır  düşünüyordum bir türlü sıraya koyup dikememiştim taa ki sevgili Nuray hocam gündeme getirene kadar.Ondan esinlenerek hemen uygulamaya geçip kesip , biçip, diktim :)eğer kendisinin diktiğini görmek isterseniz BURDA
Ben yazlık bir kumaşta denedim ve kalıba bağlı kalarak hiç değişiklik yapmadım .Kalıbım 38...  prova denemesinde rahatlıkla giyebildiğim için yan tarfındaki gizli fermuarı iptal ettim.Eğer sizler elbisenin bedene daha çok oturmasını isterseniz  bir beden küçüğünü dikin derim .


 Dergide dar elbise yazıyor  ama değil sadece üst kısmı daha oturtmalı alt etek kısmı biraz evaze ,aslında belini  Nuray hocam gibi büzgü yapacaktım sonra vazgeçtim .Ama mutlaka o şekilde  yaza dikmeyi düşünüyorum.


  Güzel günlerde başka modellerde buluşmak dileğiyle hoşça dostça kalın.
                                                                      Hayat Paylaşınca Güzell :)

9 Kasım 2015 Pazartesi

10 KASIM


 
 
                       
MUSTAFA KEMAL'İ DÜŞÜNÜYORUM

Mustafa Kemal'i düşünüyorum;
Yeleleri alevden al bir ata binmiş
Aşıyor yüce dağları, engin denizleri,
Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda,
Işıl ışıl yanıyor mavi gözleri...

Mustafa Kemal'i düşünüyorum;
Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında
Destanlar yaratıyor cihanın görmediği
Arkasından dağ dağ ordular geliyor
Her askeri Mustafa Kemal gibi.

Mustafa Kemal'i düşünüyorum;
Gelmiş geçmiş kahramanlara bedel
Hükmediyor uçsuz bucaksız göklere.
Al bir ata binmiş yalın kılıç
Koşuyorlar zaferden zafere...

Mustafa Kemal'i düşünüyorum;
Ölmemiş bir Kasım sabahı!
Yine bizimle beraber her yerde.
Yaşıyor dört köşesinde vatanın
Yaşıyor damar damar yüreklerde.

Mustafa Kemal'i düşünüyorum:
Altın saçları dalgalanıyor rüzgârda,
Mavi gözleri ışıl ışıl görüyorum.
Uykularıma giriyor her gece.
Elllerinden öpüyorum.

Ü.Yaşar OĞUZCAN

4 Kasım 2015 Çarşamba

BURDA 2010 HAZİRAN 133 NOLU MODELİ KIZIM İÇİN DİKTİM

 Yeni bir günden herkese merhaba.Yayınlamasını geciktirdim kolay bir eteği nihayet bu gün fırsat bulup sunuyorum. BURDA 2010 HAZİRAN 133 NOLU MODEL komşumun dergisinde rastladım  kalıp 36 beden.
 Etek,  başlığada yazdığım gibi kızıma ait  . Hep bana hep bana nereye kadar dedim :) kalıpta hiç prova çıkmayınca sanırım çokça kullanacağım... çeşit çeşit kumaşlardan dikmeyi düşünüyorum.


 Kumaşın likra özelliği oldukça fazla olmasından dolayı pensleri kapatıp fermuar açıklığınıda dikip bele kemer için  geniş lastik geçirdim yani fermuarsız beli lastikli bir etek oldu giyimide kullanımıda çok rahat.

 Kızım çok beğendi işe giderken farklı frklı giyinsin diye dün akşam ağaç figürlü bir kumaştan (kendisi orman mühendisi ) bir tane daha biçtim eminim çok sevinecek.

Yukardaki modelde kullanılan kumaşın aynısını bulup 2tane parça şeklinde farklı renklerde  almıştım, zemini siyah olanı kızıma  diğeride lacivert olanı kendime düşündüm  ikisine 5lira verdim .Bugün burda kumaş pazarı var ben az sonra oraya doğru yol alacağım bakalım ne ciciler gelmiş :) Dikiş severler takılın peşime :)))

Hayat Paylaşınca Güzelll :)
 Dünya Çok Büyük Herkese Yeter  Alçak Gönüllü Olup ,Sevgiyle Dostça Kalalım :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...